35 Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part2

35 Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part2 untuk siswa SMA/MA/SMK/MAK – Postingan kedua contoh soal penilaian akhir semester ganjil b. Inggris kelas XII K13 edisi revisi ini, merupakan lanjutan 35 contoh soal PAS b. Inggris sebelumnya yang berbentuk pilihan ganda/multiple choices. Untuk bagian kedua atau terakhir ini, butir soalnya berbentuk essay dengan berisikan materi yang sama mulai dari Bab 1, contoh soal b. Inggris tentang essay offering and its responses expression, construct offering expression sampai dengan soal mengenai news item dan construct news item yang diambil dari Bab 5.

Baca juga: contoh soal PAS bahasa Inggris kelas 10 semester ganjil kurikulum 2013 dan contoh soal PAS kelas 11 semester ganjil K13

Semoga soal-soal UAS/PAS kelas 12 semester ganjil kurtilas edisi revisi ini, bisa menjadi referensi belajar online sebelum menghadapi ujian akhir semester/final semester test yang sebenarnya.

B. Read the following dialogue and answer the questions!
Fill in the blanks in the dialogue below!

Ryandra : “Wawan, (1)…..”
Wawan : “I’m in (2)….what’s matter?”
Ryandra : “Oh, (3)….I possibly ask you to help me?”
Wawan : “I’d like to (4)….for what?”
Ryandra : “Yesterday, my mathematics teacher give me a task, but I really don’t understand (5)….I      (6)….your help.”
Wawan : “Oke. No problem.”
Ryandra : “(7)….to your house now?”
Wawan : “Yes of course.”
———————————————-
Where are you?            Help you
The house                      The task
Could                               Can I go
Need
———————————————-
Answer
(1) Where are you?
(2) The house
(3) Could
(4) Help you
(5) The task
(6) Need
(7) Can I go

Questions number 8 to 10 fill in the blanks with correct modals!

8. …..You move the chair, please?
Answer : Could you move the chair, please?

9. …..I go the canteen, please?
Answer : May I go to the canteen, Please?

10. ….You help me?
Answer : Will you help me?

C. Answer the following question correctly!
For no. 1 and 2 answer based on the sentences

A best friend is like rare diamond. It s hard to find plus lucky to have
1. How does the writer describe a best friend?
Answer : A best friend is like a rare diamond

2. What do we learn from the text?
Answer : Having a best friend is a grateful

The following text is for number 3 to 5!


Half of all heart patients make medication errors

     (Reuters Health) – Half af all heart patients made at least one medication-related mistake after leaving the hospital, and guidance from a pharmacist didn’t seem to reduce those errors, in a new study.
     Consequences of mistakes, such as forgetting to take certain drugs or taking the wrong dose can range from side effects like constipation to more serious drop in blood pressure. Two percent of errors were life-threatening.
     Hospital involved in the study were already taking steps to prevent medication mistakes in addition to the extra pharmacist intervention, said Dr. Sunil Kripalani, the study’s lead author from the Vanderbilt University Medical Center in Nashville, Tennessee.
     “We were surprised to see that in spite of these efforts that 50 percent (of patients) were still having these medication errors,” he told Reuters Health.
      Although the pharmacist visits didn’t help the average patient, he added, certain ones seemed to benefit – such as patients who were on multiple drugs or had trouble understanding health information.
     As for traditionally lower – risk patients, he said other strategies to prevent errors may be needed.

3. What does the text tell us about?
Answer : The patient’s medication errors

4. What is the effect of medication errors?
Answer : Life-Threatening

5. “….and guidance from a pharmacist didn’t seem to reduce those errors….” (part 1)
What does the synonym of the underlined word?
Answer : Decrease

Baca juga:
1# Rangkuman Materi UN/UNBK Bahasa Inggris SMA/SMK/MA/MAK: Contoh Soal dan Pembahasan Per SKL
2# 45 soal latihan UNBK bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawabannya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *