35 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap

35 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap untuk siswa SMA/MA/SMK/MAK – Soal essay b. Inggris kelas xii semester ganjil K13 postingan ini, berisikan materi yang sama dengan 20 contoh soal PG bahasa Inggris yang telah admin publish sebelumnya, yang berisikan materi soal tentang offering and its responses expression serta soal bahasa Inggris mengenai construct offering expression (Bab 1).

Selain itu, admin juga telah mempublish Rangkuman Materi UN/UNBK Bahasa Inggris SMA/SMK/MA/MAK: Contoh Soal dan Pembahasan Per SKL dan juga 45 soal latihan UNBK bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawabannya.

Semoga soal-soal latihan essay bahasa Inggris postingan ini, bisa menjadi referensi belajar online siswa menengah atas dan bagi guru mapel b. Inggris, soal yang ada bisa juga dijadikan acuan dalam pembuatan soal/bank soal.

Berikut di bawah ini, soal essay b. Inggris kelas 12 semester ganjil dilengkapi kunci jawaban kurtilas edisi revisi.

A. Answer the following questions correctly!


Complete the following dialogue for number 1 to 5!


Farah : “Hey, Runi! Would you help me to stay in your (1)….for one night?”
Seruni : “ I am not sure. By the way, what happen with your (2)….?”
Farah : “My room is being renovated by the owner. It needs to repaint.”
Seruni : “Oh, I see.”
Farah : “So, Do you still in Lampung ciry?”
Seruni : “Yes, of course I still live in Bandar Lampung. I guess next month I will rent (3)….there.”
Farah : “(4)…..”
Seruni : “There is a housing giving from the (5)…..”
Farah : “Thank you, Seruni. Have a great life for you.”
Seruni : “You, too.”

Answer
1. house
2. boarding house
3. an apartment
4. Wow, all by your self
5. company

Fill in the blank with the correct answer!

6. Deni….speak English well.
Answer : Can

7. I….be visit you next summer
Answer : Will

8. ….you like to eat meet or fish, Sir?
Answer : Would

9. You….wear shoes to school!
Answer : Must

10. Agus….meet you right now. He is in jogja
Answer : Will/ can not

11. What is the aim of offering help expression?
Answer : To express giving something physical or abstract to someone who can be taken as a trade

12. What is modal verbs?
Answer : Words placed before main verb to modify the meaning of main verbs

13. What is modal used to state willingness?
Answer : Would, will

14. What will you say if you need a help?
Answer : Could you help me?

15. What will you say if you feel do not need a help?
Answer : Don’t bother yourself

16. What will you say if you receive a help?
Answer : Yes, please

17. What is modal for subject I and we?
Answer : Shall

18. What is modal for stating get permission?
Answer : Can, may, could

19. What do you say if you want help you mother in your house?
Answer : Could I help you to sweep the floor?

20. What do you say if you need a help to push the door?
Answer : Please, can you push the door for me?

Baca juga:
– Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban
– Contoh Soal Bahasa Inggris kelas x semester 1 kurikulum 2013 Beserta Jawabannya ~ Pilihan Ganda

21. Write five modals used in offering help expression!
Answer : May, could, can, will, would

22. What does “offer” mean?
Answer : To give something physical or abstract to someone who can be taken as a gift or a trade

23. What is modal express necessity?
Answer : Must

24. “Do you want I help you?’, What does the sentence mean?
Answer : I want to help someone

25. ‘I appreciate it but I can do it myself’, What does the sentence mean?
Answer : I refuse a help

Lanjut ke soal berikutnya (Bab 2) ==> 20 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part2

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *