20 Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap

20 Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap untuk Siswa SMA/MA/SMK/MAK – Soal pilihan ganda b. Inggris kelas xii semester ganjil K13 edisi revisi postingan ini, berisikan materi soal yang diambil dari Bab 1, yaitu soal tentang offering and its responses expression, serta soal mengenai construct offering expression. Sebelumnya admin juga telah mempublish Rangkuman Materi UN/UNBK Bahasa Inggris SMA/SMK/MA/MAK: Contoh Soal dan Pembahasan Per SKL dan juga 45 soal latihan UNBK bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawabannya.

Semoga soal-soal latihan bahasa Inggris postingan ini, bisa menjadi referensi belajar online siswa menengah atas.

Berikut di bawah ini, soal pg/multiple choice bahasa Inggris kelas 12 semester ganjil kurtilas edisi revisi dilengkapi kunci jawaban dengan pertanyaan dimulai dari nomor 1.

The following dialogue is for number 1 to 3

Nephew : “Where are doing Uncle?”
Uncle : “I’m waiting Taxi?”
Nephew : “By the way, What can I do for you Uncle?”
Uncle : “Please call the taxi”
Nephew : “OK. I will call it for you? Bye the way, Where do you go Uncle?”
Uncle : “I will go to office”
(a few minutes the taxi came)
Nephew : “Can I bring the bag?”
Uncle : “Yes, please. Thanks advance”
Nephew : “Don’t mention it. Take care Uncle”

1. The underlined sentence express….
a. Asking help
b. Giving help
c. Offering help
d. Refusing an offer
e. Accepting an offer
Answer : c
Pembahasan: ungkapan memberikan bantuan

2. Why does uncle wait a taxi?
a. He goes to office
b. He sees his in nephew
c. He needs it in hurry
d. He gets sick
e. He come back from office
Answer : a

3. Who call the taxi?
a. Nephen
b. Uncle
c. Both of them
d. None of them
e. No body
Answer : a

The following dialogue is for number 4 to 5

Mr. Bean : “Hello, Miss. Smith. Would you need my help? You are so busy.”
Miss Smith : “Oh, yes please, that would be lovely.”
Mr. Bean : “How do you take it?”
Miss Smith : “I use shovel”
Mr. Bean : “Here you are.”
Miss Smith : “Thank you.”

4. The underlined expression expression….
a. Offering something
b. Offering help
c. Accepting an offer
d. Declining an offer
e. Refusing an offer
Answer : b
Pembahasan: kalimat tersebut adalah ungkapan tawaran bantuan

Dany : “Good morning Jane, do you want my help?”
Jane : “Oh, great!           “
Dany : “Thank you”
Jane : “You’re welcome.”

5. The suitable expression to complete the dialogue is….
a. I’d love one
b. No thanks
c. Don’t bother
d. Never mind
e. Not for me
Answer : a
Pembahasan: I’d love one adalah jawaban yang menyatakan terima tawaran

Andy : “Shall I bring your bags to you house?”
Boby : “Yes, please!”

6. The bold word has meaning….
a. Offering something
b. Offering help
c. Accepting an offer
d. Declining an offer
e. Refusing an offer
Answer : c
Pembahasan: jawaban untuk penerimaan tawaran

Indry : “You are so pale, are you sick?        “
Putry : “Sure. It’s very kind of you. Thanks.”

7. The sutable expression to complete the dialogue is….
a. Would you like me to help you?
b. Would I like to help me?
c. Would you like to help me?
d. Would you like to bring me?
e. Could you bring me?
Answer : a
Pembahasan: ungkapan penawaran bantuan

Andry : “Some of our friend will join the concert tomorrow. Would you like to go with?”
Sintya : “it will very interasting.! Need to refresh my mind this time.”

8. The suitable expression to complete the dialogue is….
a. I’d love to but I don’t think I can come
b. I’m really sorry. I already have my awn plan
c. Well, I’m not sure
d. What a great idea!
E. Not for me, thanks
Answer : d
Pembahasan: ungkapan terima tawaran

Guest : “Excuse me, but….?”
Staff : “Of course Ma’am. What can I do for you?”
Guest : “Someone just stole my purse off my shoulder outside the hotel”
Staff : “Are you OK?”
Guest : “Yes, just shaken up a bit.”
Staff : “Why don’t you sit down here and I’II call the police for you.”
Guest : “Thank you; I appreciate you help.”
Guest : “I don’t understand what the taxi driver is trying to say. Could you translate for me?”
Staff : “Of course sir, I’d be delighted to help.”

The following dialogue is for number 9 to 10

9. The sutable answer to complete the dialogue is….
a. Could I help you
b. Can you help me
c. May you need my favor
d. Would you need my help
e. No, thanks
Answer : b
Pembahasan: ungkapan meminta bantuan

10. “Of course Ma’am, what can I do for you?
What does the sentence mean?”
a. Offering a help
b. Refusing a help
c. Declining an offer
d. Accepting an offer
e. Refusing a help
Answer : a
Pembahasan: ungkapan menawarkan bantuan

Mr. Bean : “Hello, Miss Smith. Would you Like a cup of coffee? I’m just making some.”
Miss Smith : “Oh. Yes please, that would be Lovely.”
Mr. Bean : “How do you take it?”
Miss. Smith : “With milk and sugar please.”
Mr. Bean : “Here you are.”
Miss. Smith : “Thank you.”

11. The underline expression expresses….
a. Offering something
b. Offering help
c. Accepting an offer
d. Declining an offer
e. Refusing an offer
Answer : c

Dany      : “Good morning jane, do you want help me?”
Jane       : “ ………………. “
Dany      : “Thank you.”
Jane       : “You’re welcome”

12. The suitable expression to complete the dialogue is….
a. Of course, I can
b. No thanks
c. Don’t bother
d. Never mind
e. Not for me
Answer : a

Andy  : “Shall I carry your luggage to your apartement?”
Boby  : “Yes, please!”

13. The underlined word has similar meaning with….
a. Borrow
b. Bring
c. Drop
d. Dodge
e. Leave
Answer : b

Indry : “The box you brought looks very heavy.        “
Putry   : “Sure. It’s very kind of you. Thanks.”

4. The suitable expression to complete the dialogue is….
a. Would you like me to help you?
b. Would I like to help me?
c. Would you like to help me?
d. Would you like to bring it for me?
e. Could you bring it for me?
Answer : a

Andry : “You cupboard looks heavy. Would I help you?”
Sintya : “……………………Thanks a lot.”

15. The suitable expression to complete the dialogue is….
a. I’d love to but I don’t think it is better
b. I’m really sorry. I can do it by myself
c. Well, I’m not sure we can
d. What a great idea!
e. Not for me, thanks
Answer : d

Bryan : “Nugy, where are you?”
Nugy : “I’m in the house. What’s matter?”
Bryan : “Oh …………. “
Nugy : “I’d like to help you. For what?”

16. Complete the dialogue above with suitable expression….
a. Would you like some help?
b. Sorry, I can’t help you
c. Could I possibly ask you to help me?
d. Let me help you
e. No, you don’t need to help
Answer : c

Romy : “May I help you?”
Deny : “Hmmm. Don’t bother yourself. Thanks.”

17. The underlined sentence express….
a. Asking help
b. Giving help
c. Offering help
d. Refusing an offer
e. Accepting an offer
Answer : d

Elsa : “Will you me to build a snowman?”
Olaf : “Yes, of course………… .”

18. The correct sentence to complete the dialogue is….
a. I won’t
b. I will
c. I will not
d. Will I?
e. Shall I?
Answer : b

Baca juga:
– Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban
– Contoh Soal Bahasa Inggris kelas x semester 1 kurikulum 2013 Beserta Jawabannya ~ Pilihan Ganda
– 100+ Soal Latihan Bahasa Inggris Kelas X Semester 2 K13 Beserta Jawaban

Complete the dialogue below (for questions number 19 – 20)


Mr. Iqbal : “Andy, come here please!”
Andy : “Yes, sir. I’m coming.”
Mr. Iqbal : “(19)………………….. the goods to the shop, pleasure?”
Andy : “With pleasure, Sir.”
Iqbql : “Don’t forget to put into the correct case!”
Andy : “(20)…………………….,Sir.”
Mr. Iqbqal : “Thanks.”
                       
19. a. Can you bring
b. Can I bring
c. May I bring
d. Don’t bring
e. I would like to bring
Answer : a

20. a. Sorry, I can’t
b. I wish I could help you
c. I’m busy
d. I need some help
e. Don’t worry
Answer : e

Lanjut ke soal berikutnya (Bab 2) ==> 15 Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part2

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *