20 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part3 untuk siswa SMA/MA/SMK/MAK – Contoh soal essay B. Inggris kelas xii semester ganjil K13 yang sedang anda baca ini, berisikan materi yang sama dengan 20 contoh soal PG B. Inggris sebelumnya (Bab 3), yaitu soal tentang caption text dan construct caption.

Tentunya berbeda dengan 35 contoh soal essay b. Inggris kelas 12 (Bab 1) dan 20 contoh soal essay b. Inggris (Bab 2) yang telah admin publish sebelumnya.

Berikut dibawah ini soal essay bahasa Inggris tentang caption text dan construct text dilengkapi kunci jawaban.

A. Fill in the blanks with correct answer!

1. I would reather have coffee….tea (Instead of/Instead on)
Answer : Instead of

2. ……the rains, we went out. (Inspite of/Despite of)
Answer : In spite of

3. …..fire, break glass to escape. (On case OF/In case of)
Answer : In case

4. I am standing here…..my colleagues (of behalf on/on behalf of)
Answer : On behalf

5. We solved the problem….a new device developed by our engineers. (by means on/by means of)
Answer : By means

6. ……, I had a happy childhood. (of the whole/on the whole)
Answer : On the whole

7. Can you help me….? (on the whole/on the whole)
Answer : Me in any way?

8. She didn’t allow cancer to discourage her…..she began to work twice as hard (off the contrary/on the contrary)
Answer : On the contary

9. …..we are impressed with her performance. (on general/in general)
Answer : In general

10. I am seeing him in May   ….in june. (or/and)
Answer : Or

B. Answer the Following questions based on the Text!


Me and you is friends

You smile, I smile…

You hurt, I hurt…

You cry, I cry…

You jump off Bridge

I gonna miss your E-Mails

1. What is the text about?
Answer : Friendship

2. What is the message of it?
Answer : A friend should care to others

3. Why does the caption use two cats?
Answer : Represent two friend that one is care each other

4. What is the meaning of ‘bridge’ in Indonesia?
Answer : Jembatan

5. Is it funny or education caption? Why?
Answer : It is an education because we can learn how to truth our friends

Baca juga: 
– Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban
– Contoh soal PAS b. Inggris kelas 10 semester ganjil kurikulum 2013

C. Answer the following question correctly!

1. What is caption?
Answer : Short writing to complete a picture. Caption used to give stressing a content of article, report, essay, etc

2. What is generic structure of caption?
Answer : The little. The lead, section headings

3. What are the language features of caption?
Answer : Exclamation, question, adjective phrase, prepositional phrase

4. What is the message of caption?
Answer : Words that someone wants to send to the readers or viewers

5. How to make a caption?
Answer :
a. Observe the picture or video that you will give the caption
b. Find out the message from the picture before you write the caption
c. Write a sentence or phrase under the picture

Lanjut ke soal penilaian tengah semester ganjil ==> 35+ Contoh Soal UTS/PTS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *