20 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part2

20 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part2 untuk siswa SMA/MA/SMK/MAK – Soal essay b. Inggris kelas xii semester ganjil K13 postingan ini, berisikan materi yang sama dengan 15 contoh soal PG b. Inggris yang telah admin publish sebelumnya, yaitu soal b. Inggris tentang conditional clause yang diambil dari Bab 2.

Selain itu, 20 contoh soal essay b. Inggris ini merupakan lanjutan 35 contoh soal essay b. Inggris kelas 12 sebelumnya (Bab 1).

Berikut di bawah ini, soal essay b. Inggris kelas 12 semester ganjil dilengkapi kunci jawaban kurtilas edisi revisi.

A. Fill in the blank with tehe right conditional clause!

1. I f we had left the house earlier, they…….(be;negative)so late getting to the ship
Answer : Would not have been

2. If I finish the assignment before Saturday, I ……(submit)it to my lecturer
Answer : Can submit

3. If I had seen the concert, I…..(tell)you about it last night.
Answer : Would have told

4. Had Juki not interferd in his brother’s marital problems, there…..(be) peace between them
Answer : Would have been

5. She would give you the money if she….(have)it
Answer : Had

6. They would call you immediately if they ……(need)help
Answer : Needed

7. My mother arrived at the sale early, she….(find) a better dress
Answer : Would have found

8. If you have enough time, please….(clean) your room before you go to school
Answer : Clean

9. They could go for a drive if today……(be) Sunday
Answer : were

10. If I win the prize, it will be because I….(write) very well
Answer : write

B. Put the verbs in brackets into the correct tenses

1. If you…..(be) a porofesional basketball player, who…..(you/play) for?
Answer : Were / would you play

2. If he….(not study) now, he won’t have time later
Answer : Doesn’t study

3. If Susan had taken the map, she…..(not get) lost
Answer : Wouldn’t have got

4. Where would you go on holiday if you…..(can) choose?
Answer : Could

5. The teacher….(be) angry if you didn’t do your homework
Answer : Wouldn’t be

6. What….(you/give) me if were my birthday tomorrow?
Answer : Would you give

7. If we recycle more, there….(not be) so much rubbish
Answer : Won’t be

Baca juga: 
– Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban
– Contoh soal PAS b. Inggris kelas 10 semester ganjil kurikulum 2013

8. If they had something to eat, they….(not be) hungry
Answer : Wouldn’t be

9. If we….(hear) the weather forecast, we wouldn’t have gone to the beach
Answer : Had heard

10. What…(you/buy) if you had a credit card?
Answer : Would you buy

Lanjut ke soal berikutnya (Bab 3) ==> 20 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part3

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *