15 Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part5

15 Contoh Soal PG Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part5 untuk siswa SMA/MA/SMK/MAK – Contoh soal pilihan ganda bahasa Inggris kelas xii semester ganjil K13 postingan kelima ini, berisikan materi b. Inggris yang diambil dari Bab 5, yaitu soal tentang news item dan construct news item. Selain itu, tulisan ini merupakan lanjutan 20 contoh soal PG b. Inggris postingan sebelumnya (Bab 4).

Berikut di bawah ini, soal PG bahasa Inggris kelas 12 semester gasal dilengkapi kunci jawaban kurtilas edisi revisi.

Choose the correct answer by crossing (x) a, b, c, d, or e!


The following text is for number 1 to 5

Man Jailed for Striking Indonesian Maid

      SINGAPORE : A supervisor was jailed for two months for repeatedly striking his Indonesian maid on the head and back with a television remote control, news reports said on Thusday.
      Muhammad Shafiq Woon Abdulah admitted in a Singapore court he physically abused the women on several occasions between June and October 2002, The Straits Times said. The magistrate’s court heart that Shafiq, 31, began striking Winarti, 22, about a mohth after she started working for him.
      S.S. Dhilon, Sha q’s lawyer, said his client lost his “better senses” when he saw his daugter’s working to him.
      He said his client thought the maid had put child in danger.

1. How long was the suvervisor jailed?
a. Two years
b. Twelve years
c. Two days
d. Two weeks
e. Two months
Answer : e

2. Why was the man Jailed? Because….
a. He broke a television’s remote
b. He struck his maid
c. He put the child in danger
d. He doesn’t like Indonesian woman
e. He has a”better senses”
Answer : b

3. When did the supervisor abused his maid?
a. June and October 2003
b. June and November 2002
c. July and October2002
d. June and October 2002
e. August and October 2002
Answer : d

4. What is meaning of’daydreaming’ in Indonesian?
a. Cita-cita
b. Impian
c. Keinginan
d. Fajar
e. Lamunan
Answer : e

5. How old was the maid?
a. 23
b. 22
c. 31
d. 32
e. 20
Answer : b

This following text is for number 6 to 10.

Tornado wreaks Havoc in Semarang

     Residents assess the damage after a tornado damage 150 hauses in the distric of Tembalag in Semarang, Central Java late on Saturday afternoon. Three people were injured and at least five houses in the Sendangguwo and Tandang neighborhoods were destroyed, while many others were seriously damaged as the tornado ripped off their roofs. Thoirin Aka Jayeng, 40, a resident whose house was leveled at the Sendang Asri housing complex, said the winds hit about 4 p.m.
         “I saw this black wind coming and becoming pointed into a funnel. It suddenly approached and hit my house,” he said.
          Tohirin’s wife two children and mother-in law were in the kichen at the time when the tornado known locally as “Ulur-ulur” passed over their home, destroying the guest and bedrooms.
         “It was as if the wind had lifted my home up,” Thoirin said.
          The disaster also destroyed the walls of four neighboring houses.
          Many other homes in the area lost their roofs residents and neighbors had started rebuilding on Sunday.
          Tembalang distric head Dayat said the tornado also demage a small masque and felled power lines and about 50 trees.
         His ofce was still collecting data on the hit the distric in living memory.
Semarang Mayor Sukawi Sutarip and his wife, Sinto Sukawi, visited the scene on Sunday, accompanied by senior ofcials.
         “We will provide the victims with assistance immediately ,” the mayoral spokesman Achyani said.

6. How many houses were destroyed by the tornado in the Sendangguwo and Tandang neighborhoods?
a. Less than five houses
b. More than ten houses
c. Five houses or more
d. Exactly five or more
e. Three houses
Answer : c

7. The tornado hit the distric was….
a. At dawn
b. In the morning
c. In the afternoon
d. In the evening
e. At midnight
Answer : c

8. Which parts of Tohirin’s house were destroyed?
a. The kichen and guestroom
b. The guest rooms and the bathroom
c. The bathroom and the kichen
d. The guest and bedroom
e. The living room and the bedrooms
Answer : d

9. Who rebuilt the damaged homes?
a. The residents
b. The residents and neighbors
c. The Tembalang Distric Head
d. The mayor of Semarang
e. The Mayoral spokesman
Answer : c

10. Who is Sukawi Sutarip?
a. A resident of the District of Tembalang
b. Tohirin’s neighbor
c. A victim of the distater
d. A Villager of Sendangguwo
e. The Mayor of Semarang
Answer : e

This following text is for number 11 to 15.

Volcanic Eruption I Sulawesi

       After several days of increased activity, the National Disaseter Mitigation Agency (BNPB) has announced that North Sulawesi’s Mount Lokon erupted at 10:20 a.m. on Tuesday.
       The height at which lava shot the volcano was unknown as clouds blocked the full view.
        The agency declared areas within 2.5 kilometer radius from the mountain’s peak dangerous and urged nearby residents to stay alert.
        There are no residential areas within that zone. “There might be other eruptions. We call on the residents to stay calm,” agency of spokesman Sutopo Purwo Nugroho said in a statement sent to The Jakarta Post. The agency said that the residents living outside the zone did not need to evacuate yet.

11. The location of Mount Lokon is on….
a. North Sulawesi
b. Easty Sulawesi
c. South Sulawesi
d. West Sumatra
e. West Sulawesi
Answer : a

12. The eruption is held on….
a. Monday
b. Thursday
c. Wednesday
d. Tuesday
e. Friday
Answer : d

13. What is the radius of the eruption?
a. 2 km
b. 2,5 km
c. 3 km
d. 4 km
e. 5 km
Answer : b

Baca juga:

1# Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban
2# Contoh soal PAS b. Inggris kelas 10 semester ganjil kurikulum 2013
3# Rangkuman Materi UN/UNBK Bahasa Inggris SMA/SMK/MA/MAK: Contoh Soal dan Pembahasan Per SKL
4# 45 soal latihan UNBK bahasa Inggris kelas 12 dan kunci jawabannya.

14. The kind of text is that is….
a. News item
b. Descriptive
c. Narrative
d. Report
e. Exposible
Answer : a

15. The tense do we usually see in the text is….
a. Past tense
b. Present tense
c. Present perfect tense
d. Past perfect tense
e. Future tense
Answer : a

Lanjut ke soal penilaian akhir semester ganjil ==> 35 Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *