15 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part4

15 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part4 untuk siswa SMA/MA/SMK/MAK – Contoh soal essay b. Inggris kelas xii semester ganjil K13 postingan ke-4 ini, berisikan materi yang sama dengan 20 contoh soal PG b. Inggris sebelumnya, yaitu soal tentang application letter dan construct application letter (Bab 4). Selain itu, postingan ini merupakan lanjutan setelah siswa menyelesaikan UTS/PTS bahasa Inggris.

Berikut di bawah ini, soal essay b. Inggris kelas 12 semester ganjil dilengkapi kunci jawaban kurtilas edisi revisi.

A. Fill in the blank with the correct answer in the box!

2838 Camphor Lane
DeLand, FL 32720
386-555-2922
Ms. Amanda Paulson
Universal Orlando
1000 Universal Studios Plaza
Orlando, Florida 32819-7610

Dear Ms. Paulson
      My unique mix of previous work (1)….and my status as a University of Central Florida business student in my junior year studying (2)….,make me an ideal candidate for a summer intership with Universal Orlando
      My experinces in sales and customer relationship management, combined with my courses in marketing, have convinced me that hospitaly marketing is a career option I would like to explore.
      More importantly, an (3)….with Universal Orlando would be mutually benecial. Your (4)….has an excellent reputation for (5)….satisfaction, and I know that the combination of my experiences, education, and (6)….to excel will make me an asset to your marketing department.
      I am sure that it would be worth while for us to (7)….I will (8)….you within a week to arrange a meeting. Should you have any questions before that time, you may reach me via phone(386-555-2922) or via (9)….([email protected]).
      Thank you for your (10)….and consideration

Sincerely,
Christina Appleton.

time
contact
experience
intership
marketing
motivation
meet
meet
email
company
customer
Answer :
(1) Experience
(2) Marketing
(3) Internship
(4) Company
(5) Customer
(6) Motivation
(7) Meet
(8) Contact
(9) Email
(10) Time

B. Read the following and answer the questions!

Jakarta, July 22nd 2017
Mr. Danu Wijaya
Head of Human Resource Department
PT. Bintang Abadi
Jalan Mangga No. 89B
Jakarta

Dear Mr. Danu Wijaya
       Based on the job vacancy in Tempo Magazine at July 20th2017, I would like to apply in your company as an Accountant.
       I consider myself to be qualified for the job. I have years of experience in accounting and that might be an asset to your company, PT. Bintang Abadi, in aiming and reaching the company’s goals in the future.
       I got my bachelor degree in accounting 5 years ago and after that I completed a professional certification on tax. I have experience in accounting division in some companies and  I am usually responsible for the preparation of monthly consolidate financial statements in the companies. I have experience in taking care of the management of the company and making public reporting
        Herewith the letter, I enclose my copy of Bachelor Degree Certificate, my academic transcript, my curriculum vitae, and my recent photograph with size of 4×6.
        I have high to be qualified for the job and that I can be the part of your company in the near future.

Sincerely
Citra Kirana

1. Who is the manager of Human Resources Departement?
Answer : Mr. Danu Wijaya

2. Where does the job seeker get job vacancy?
Answer : Tempo Magazine

3. How many years has the job seeker had experiences job?
Answer : 4 years of experience in accounting

4. What are the experiences of the job seeker?
Answer : She has experience in accounting division in some companies, responsible for the preparation of monthly consolidate financial statements in the companies, and experience in taking care of the management of the company and making public reporting

5. What is the education background of the job seeker?
Answer : Bachelor degree in accounting

C. Answer the questions Based on the text!

April 23rd 2017
MS. PASSANA PONG
The Adminstrative Oficer
The Royal Thai Embassy in Manila

Dear Ms. Pong
      I am a communications graduate from the University of the Philippines-Diliman with several years of working experience gained from some of the Philippines’ reputable private, a nongovernmental organization, and government.
      I am writing to apply for the position of Executive Assistant advertised on jobstreet.com.ph on April, 21st2017. This position particulary interests me because it would enable me to make full of my administrative and organizationl skills. I have well-developed written and oral communication skills that can be very useful in carrying out the duites for the above-mentioned position.
On top of these competencies, I adhere to a work ethic and can effadhere to a work ethic and can effectively interact with people across all levels of the organization structure. I belive I can be an asset to you organization.
      My resume is enclosed with this cover letter. It shows my overall expertise and experience in the end. I would welcome the opportunity to discuss my suitable for the position and comply with your other requirements. I can be contacted during working hours at (632) 857-0100 local 1101.
Thank you very much.

Sincerely

Ade Iwan
Applicant

1. What is the name of company?
Answer : The Royal Thai Embassy

2. What is the position of Ms. Passana Pong apply?
Answer : The Administrative Officer

3. Where was the university Ade Iwan graduated?
Answer : Communications graduate of the University of the Philippines-Diliman

Baca juga: 
– Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas XI Semester 1 K13 Beserta Jawaban
– Contoh soal PAS b. Inggris kelas 10 semester ganjil kurikulum 2013

4. Where did he find job vacancy?
Answer : Jobstreet.com.ph

5. What kind of text is about?
Answer : Application letter

Lanjut ke soal berikutnya (Bab 5) ==> 20 Contoh Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawaban Lengkap~Part5

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *